RCS Winkelstelling blog

Presentatie met legborden of haken?

Het kiezen tussen een legbord of hakenpresentatie in een winkelstelling hangt af van verschillende factoren, zoals het type producten dat je wilt presenteren, de beschikbare ruimte, het gewicht en de afmetingen van de producten, en de gewenste presentatie-esthetiek. Hier zijn enkele overwegingen om te helpen beslissen:

Legborden:

  1. Productstabiliteit: Legborden bieden een vlakke en stabiele ondergrond voor producten. Ze zijn geschikt voor het tonen van producten die gemakkelijk kunnen worden gestapeld of die een plat oppervlak nodig hebben om stabiel te blijven.
  2. Flexibiliteit: Legborden kunnen worden aangepast op verschillende hoogtes, waardoor je de mogelijkheid hebt om de planken aan te passen aan de hoogte van de producten.
  3. Veelzijdigheid: Legborden zijn geschikt voor een breed scala aan producten, zoals boeken, kleding, elektronica, decoratieve items en kleine tot middelgrote producten.

Hakenpresentatie:

  1. Ophangen van producten: Hakenpresentaties zijn ideaal voor producten die kunnen worden opgehangen, zoals kleding, tassen, sieraden, keukengerei, enz. Ze maken het gemakkelijk om producten te presenteren met behoud van de zichtbaarheid en toegankelijkheid.
  2. Ruimtebesparing: Hakenpresentaties nemen over het algemeen minder ruimte in beslag dan legborden. Als je beperkte ruimte hebt in de winkel, kunnen haken je helpen om meer producten in een beperkte ruimte te tonen.
  3. Visuele aantrekkingskracht: Voor sommige producten kan een hakenpresentatie een aantrekkelijkere en opvallendere presentatie bieden. Het kan een gevoel van orde en gemakkelijke producttoegang creëren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je producten en de lay-out van je winkelruimte bij het nemen van een beslissing. In sommige gevallen kan een combinatie van legborden en hakenpresentaties ook geschikt zijn om een diversiteit aan producten te presenteren.