RCS Winkelstelling blog

Wandstelling en Haken

Een wandstelling is verkrijgbaar met een gladde achterwand of een geperforeerde achterwand. Een geperforeerde achterwand, ook wel een RL wand genoemd, wordt vaak aangeschaft en gebruikt om haken aan te hangen. Haken zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Maar waarvoor gebruik je haken en hoe beslis je welk soort haken je moet nemen?

Er zijn diverse soorten haken en in verschillende afmetingen. Bij een geperforeerde achterwand is het van belang dat de Hart op Hart (HOH) maat juist is. Ook bepalend voor een juiste keuze van haken is wat wil je aan de haken hangen?

Hoe zwaarder het artikel is hoe dikker de doorsnede van de haak zou moeten zijn. Alle haken tot en met 250mm hebben een doorsnede van 4mm. Haken van 300/400mm hebben een doorsnede van 4,8mm. Zowel de dubbele als enkele haken hebben een zgn. ‘brug’. De brug wordt ingehaakt op de achterwand en zorgt er voor dat de haak stevig ankert in de achterwand. Hoe groter de haak(brug) is, hoe meer ruimte deze op de wand inneemt. Als je kleinere haken gebruikt houd je dus meer ophangruimte over. Let op: een haak moet qua afmeting en diepte kleiner zijn dan het bodemlegbord! Haken zijn standaard verzinkt of in zwart verkrijgbaar of voor een meer sjieke uitstraling, in hoogglans verzinkt.

Deze week nemen we de Blisterhaken onder de loep. Blisterhaken zijn haken voor verpakkingen met een eurosleuf of eurolock. Blisterhaken zijn bij RCS Winkelinrichting in enkele en dubbele uitvoering verkrijgbaar uit voorraad. Enkele haken in lengtes vanaf 100 oplopend tot 400mm en dubbele vanaf 50 oplopend tot 400mm. Een RL achterwand is bedoeld om haken in te steken v.a. 15mm. De standaard HOH maten van de dubbele haken die wij leveren zijn 25 en 45mm. De HOH van de enkele blisterhaken die wij leveren zijn 25 en 30mm. Op de enkele blisterhaken kunnen aan het einde van de haak plastic dopjes (rood of zwart) geplaatst worden. B.v. voor de veiligheid en/of het assortiment van elkaar te scheiden. Volgende week een nieuwe blog over een ander soort haak. Haak dus vooral niet af!

Related Posts